Starački dom Beograd

Smeštaj u dom

Budućim korisnicima usluga staračkog doma Vila Košuta na raspolaganju su jednokrevetni apartmani i dvokrevetne sobe, trokrevetne, kao i četvorokrevetne sobe za palijativnu negu pacijenata. 

Sve smeštajne kapacitete karakteriše prostranost i maksimalni komfor. Veliki prozori osiguravaju prozračenost i dovoljan priliv prirodne svetlosti i sunca u svako doba dana. 

Neke od soba imaju zasebno kupatilo koje je integralni deo sobe. Kupatila su prilagođena starijim osobama i osobama koje se teško  kreću.

Sve sobe su udobno i ukusno opremljene, a neke poseduju i televizore, za časove razonode ili dokolice. Takođe, svaka soba je opremljena klima uređajem, a korisnici naših usluga temperaturu mogu prilagođavati sopstvenim individualnim potrebama u svako doba godine. Apartmani poseduju prostrane terase

Dom za stare Vila Košuta Lux dvokrevetna soba
Services Image

Staračka demencija

Staračka demencija je stečeni poremećaj intelektualnih funkcija koji pogađa osobe starije životne dobi. Ova bolest ima široku lepezu simptoma koji otežavaju život obolelom kao i njegovoj porodici. Najčešći oblik staračke demencije je Alchajmerova bolest koja počinje sa smetnjama u pamćenju i promenama raspoloženja a u poodmaklom stadijumu dolazi do amnezije i teškoća u razumevanju rečenog.

Osobe obolele od demencije nisu u stanju da žive samostalno i veoma često su pretnja kako za sebe tako i za druge. Kada demencija počne da napreduje pravi izbor može biti starački dom koji će omogućiti pacijentu ugodne uslove za život, danonoćni nadzor i negu, kao i medicinsku pomoć i sigurnost. 

zdravstvena nega

Zdravstvena nega lica, bilo sa hroničnim ili akutnim oboljenjima, dostupna je 24h dnevno, a sprovode je medicinske sestre sa srednjom i višom stručnom spremom. Osnovna zdravstvena nega uključuje: 

 • brigu o svim štićenicima Doma bez obzira na pokretnost
 • 24/7 nadzor medicinskih sestara
 • redovno davanje propisane terapije
 • kontrolu telesne temperature
 • svakodnevnu kontrolu krvnog pritiska
 • merenje šećera u krvi i davanje insulina

Ukoliko postoje potrebe, dostupne su i usluge posebne nege:

 • kontrola diureze
 • održavanje stome
 • obrada dekubitalnih rana
 • pregled lekara opšte prakse, psihijatra i svih ostalih lekara specijalista
 • usluga fizijatra i fizioterapeuta
 • usluga sanitetskog prevoza starih lica
 • pružanje podrške i pomoći nakon operacije i bolničkog lečenja

Na svakih 6 meseci radi se  kontrola biohemije i redovan sistematski pregled.

Dom za stare Vila Košuta Lux trokrevetna soba
Dom za stare Vila Košuta Lux hodnik i lift

Prilagođen enterijer

Dom za stare Vila Košuta je namenski građen, stoga smo imali u vidu lica koja su slabo pokretna ili u potpunosti nepokretna,  i njima smo obezbedili pristup svim sadržajima objekta.

Posedujemo lift koji svim korisnicima omogućava lakše kretanje između spratova ili silazak u salu za dnevni boravak ili dvorište doma.

Zdrava ishrana

Posebnu pažnju posvetili smo kvalitetu svakodnevice naših žitelja, te je tako i ishrana prilagođena individualnim potrebama svih naših korisnika. Ukoliko usled oboljenja ili ličnih preferencija imaju poseban plan ishrane, sa zadovoljstvom ćemo ga poštovati.

Kako bi obroci bili nutritivno izbalansirani i kalorijski prilagođeni, angažovali smo provereni ketering servis, koji dostavlja sve dnevne obroke u Dom Vila Košuta. Ketering služba obroke priprema u skladu sa uputima našeg nutricioniste. Svakog dana u isto vreme na raspolaganju su tri glavna obroka i dve užine.

Obzirom da je zdravlje osetljiva kategorija kod starije populacije, unošenje hrane je nedozvoljeno, zbog rizika od potencijalno nepoželjnih ishoda.

Dom za stare Vila Košuta Lux frizerski salon

Zajedničke aktivnosti

Na nekoliko mesta u doma Vila Košuta nalazi se ukusno opremljen dnevni boravak, u kojem korisnici mogu da provode vreme sa novostečenim prijateljima. Zajedničko gledanje omiljenih televizijskih emisija, igranje društvenih igra, razgovori, proslave rođendana ili bitnih datuma u životu svakog našeg korisnika, organizovaćemo sa najvećom pažnjom i brigom.

U okviru Doma Vila Košuta nalazi se i frizerski salon, čije su usluge uključene u cenu smeštaja. Život u Domu za stare nije samo higijena i redovno primanje terapije ili obroka. Život u poznim godinama može zadržati kvalitet i raznolikost, a mi to i dokazujemo. Naš tim će se postarati da naše dame budu lepo obučene, da imaju frizuru i budu doterane kad god to požele. Nega i pažnja koju pružamo biće podjednako kvalitetna kao kada o baki ili deki brinu najmiliji.

Produžavanje
recepata

Produžavanje recepata i vađenje uputa za specijalističke preglede kod izabranog lekara u Domu zdravlja vršimo za svakog našeg korisnika.

Ova usluga uračunata je u cenu mesečnog smeštaja.

Poseta porodice

Vila Košuta je generacijski, porodični posao. Obzirom da imamo svest koliko je porodica bitna, kada smo gradili novi objekat razmišljali smo i o porodici naših korisnika.

Iako će u našem domu steći nova prijateljstva i razviti divne odnose sa osobljem, značaj i prisustvo porodice su nezamenjivi.

Ono što Dom Vila Košuta izdvaja od sličnih ustanova ovog tipa jeste apartman za boravak članova porodice koji će značajno olakšati dolazak i posetu najmilijih koji nisu iz Beograda. Bilo da dolaze iz inostranstva ili iz drugog grada, članovi porodice biće smešteni u komfornom i prijatnom prostoru.

Kako bismo svim korisnicima našeg doma omogućili korišćenje ove usluge, boravak je ograničen na tri noćenja, odnosno 4 dana.

Boravak članova porodice se ne naplaćuje.

besplatan
rent-a-car

Uz korišćenje apartmana u Domu Vila Košuta, gostima naših korisnika tokom četvorodnevne posete na raspolaganju je i automobil, sa ili bez usluge vozača.

Organizujemo odlaske i dolaske na aerodrom za goste koji stižu iz inostranstva, dok automobil tokom posete mogu koristiti na teritoriji cele Srbije. 

Usluga korišćenja automobila je besplatna, ne uključuje dodatne novčane naknade.

Video nadzor

Briga o starim licima se ne završava pružanjem komfora i zdrave hrane. Sigurnost i dobrobit naših korisnika su nam ipak na prvom mestu.

Dom Vila Košuta opremljen je video nadzorom, a u svakoj sobi postoji i zvučna signalizacija za korisnike. Na taj način osiguravamo da svakom korisniku u svakom trenutku može biti ukazana pomoć ili potrebna pažnja.